Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

7.440 ΕΥΡΩ για γεύμα εν μέσω φτώχειας... Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στον δήμο Αλμυρού κόστισε...αλμυρά....

7.440 ΕΥΡΩ για γεύμα εν μέσω φτώχειας...

Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στον δήμο Αλμυρού κόστισε...αλμυρά.... // (Δεν είναι μόνο το γεύμα στον Αλμυρό, στο οποίο εύστοχα αναφέρεται η Κατερίνα Γκαράνη. Όλες αυτές οι ασταμάτητες μετακινήσεις του ΠτΔ -ενός προσώπου άχρηστου για το λαό, -χρήσιμου μόνο για τους δυνάστες της χώρας, την μακροημέρευση των οποίων και την πιστή εφαρμογή των μνημονίων εγγυάται εκ της θέσης του-, κοστίζουν ένα κάρο χρήματα, είναι εντελώς κενές περιεχομένου, προκαλούν το λαό μας που δεινοπαθεί με φόρους, ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος και τόσα άλλα... 
-Δ.Τζ.)

~~~~~~~~
- Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη // Στον Τοίχο |-

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η παρουσία του ΠτΔ για την 136η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σημαντική. Σημαντικό όμως είναι και το ένα σεντ για τον κάθε δήμο της χώρας την εποχή της ακραίας λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα πολίτες να ζουν σε σπίτια με κομμένη την παροχή νερού λόγω αναγκαστικών οφειλών που δεν οφείλεται σε αυτούς αλλά λόγω των πολιτικών αποφάσεων.

Εκτός από τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, ο οποίος τόνισε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι το ποσό για το γεύμα είναι υπέρογκο "λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση που οποία βρίσκεται η χώρα και δεν επιτρέπεται να γίνεται σπατάλη τόσων χρημάτων" και του δημοτικού συμβούλου, Σπύρου Ράπου, όλοι οι υπόλοιποι θεώρησαν το ποσό λογικό για ένα γεύμα. Έτσι λοιπόν, οι επίσημοι μετά από παρελάσεις, επίσκεψη στο Μουσείο και σε δύο μοναστήρια είχαν την ευχέρεια να φάνε μέχρι και 7.440 ευρώ σε εστιατόριο που όπως μας ενημερώνει το ΑΜΕ-ΑΠΕ "βρίσκεται στο μοναδικού κάλλους δάσος Κουρί, που είναι κατάφυτο από δρύες".
Το συνολικό ποσό για την επίσκεψη του ΠτΔ στον Αλμυρό Βόλου σύμφωνα με την 205/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Αυγούστου του 2017 ήταν έως 8,790 ευρώ αφού εκτός από το γεύμα στο "κατάφυτο δάσος από δρύες" υπήρχαν και τα παρελκόμενα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες επισκέψεις που θα έπρεπε να τα χρεώνεται ο προϋπολογισμός του Προεδρικού Μεγάρου ή να τα πληρώνει από τον μισθό του ο εκάστοτε ΠτΔ και όχι οι δήμοι και κοινότητες. Τέτοιες εποχές βέβαια ο πρώτος πολίτης της χώρας δίνοντας το παράδειγμα θα έπρεπε να τρώει ψωμοτύρι επιδεικτικά αφού οι δήμοι και κοινότητες τού κάνουν την ύψιστη τιμή να τον καλούν και συχνά να τον ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη της πόλης τους.
Αναλυτικά η συνολική δαπάνη ήταν:
- Επίσημο γεύμα: ποσό έως 7,440 ευρώ
- Φιλοξενία-διαμονή της ασφάλειας του προέδρου: ποσό έως 240 ευρώ
- Διατροφή της ασφάλειας του προέδρου: ποσό έως 210 ευρώ
- Πλακέτα-πάπυρος-προσκλήσεις: ποσό έως 900 ευρώ

Ο κλαυσίγελος όμως είναι ότι πριν από αυτό το λουκούλλειο γεύμα προς τιμή του πρώτου πολίτη μιας χρεοκοπημένης χώρας, κατά την ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο πρόεδρο ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε στον λόγο του:
"Ο Αλμυρός και η Νοτιοδυτική Μαγνησία δίνουν τη μάχη σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ο Δήμος Αλμυρού σε δύσκολες συνθήκες έ λ λ ε ι ψ η ς πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκεται διπλά στους πολίτες, ειδικά δε σε όσους η κρίση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Η πορεία είναι δύσκολη και ανηφορική αλλά θα τα καταφέρουμε γιατί το οφείλουμε στους δημότες μας". 
Άραγε πόσα στομάχια αναξιοπαθούντων θα μπορούσαν να γεμίσουν τουλάχιστον μία ημέρα με 8.790 ευρώ; 

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου