Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
09.10.2018,

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα αναγορευτεί αύριο στις 7 το απόγευμα ο Μανώλης Γλέζος με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του τμήματος.
Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου τονίζεται ότι «το σύνολο των μελών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θεωρεί πως είναι τιμή του η αποδοχή αυτής της πρότασης για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης» από τον αγωνιστή.
«Απευθύνει κάλεσμα σε όλους του φοιτητές και στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και στην τοπική κοινωνία, ώστε να έρθουν στην τελετή τιμώντας με την παρουσία τους τον 96χρονο που αποτελεί σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης».
Στην ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα της «αξία της Παιδαγωγικής». Επίσης, θα δοθεί «έπαινος» στον κ. Γλέζο από την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μαρία Σ. Παπαρούση. 
Η βραδιά θα κλείσει με μια μουσική «αποφώνηση» και παραλλαγές των Frederic Rzewski / Giovanni Mirabassi στο θέμα του τραγουδιού «El pueblo unido jamás será vencido» («Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ»).

___________
*από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γλέζος, Ικαρία, μακροζωία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου