Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στο Σκούταρι Σερρών σήμερα 105 από τα 130 παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο τους. Δεν τους το επέτρεψαν οι γονείς τους διότι το σχολείο σήμερα θα υποδεχόταν 20 προσφυγόπουλα


Από την Δασκάλα Ρούλα Καραγιάννη

Στο Σκούταρι Σερρών σήμερα 105 από τα 130 παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο τους. Δεν τους το επέτρεψαν οι γονείς τους διότι το σχολείο σήμερα θα υποδεχόταν 20 προσφυγόπουλα.

Ντροπή στους γονείς που διδάσκουν στα παιδιά τους ξενοφοβία και ρατσισμό.
Ντροπή στους γονείς που παράγουν μίσος και το μεταφέρουν στα παιδιά τους!
Ντροπή στους γονείς που θέλουν να διώξουν παιδιά από το σχολείο
Ντροπή σε όλους όσους "κρύβονται" πίσω από τέτοιες μισανθρωπιστικές τάσεις. 
Παρακαλώ κοινοποιείστε να φθάσει ο αποτροπιασμός μας μέχρι τ αυτιά τους!
(Στο Σκούταρι Σερρών του οποίου οι κάτοικοι ειναι απόγονοι Μικρασιάτων ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ από τη Χωρούδα της Προύσας και Σκουταριανών ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ από το Σκούταρι της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας) οι οποίοι εγκαταστάσθηκαν στην περιοχή του σημερινού οικισμού τον Οκτώβριο του 1924).

~~~~~~~~
Aimilia Ioannidis
Παρίσι, Γαλλία


Αντί να σκεφτούν ότι είναι ευχής έργο για την καλύτερη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα τιμή στο πολιτιστικό πεδίο για εμάς, τα προσφυγόπουλα να πάρουν ελληνική παιδεία, απέχουν για λόγους διαμαρτυρίας από τα μαθήματα γιατί προσφυγόπουλα φοιτούν στο σχολείο τους. 
Κάποτε ο Ελληνισμός ήταν οικουμενικός, οδυσσεϊκός, ευρηματικός, πολυμήχανος, κοσμοπολίτικος, με ανοιχτά πανιά και σκέψη, τώρα είναι καλά κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου