Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οι εκδόσεις RED n NOIR και οι Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ παρουσιάζουν το βιβλίο «ΑΧΒΑΧΙΚΟ» του Τάσου Θεοφίλου, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΑΧΒΑΧΙΚό»
19/01/2018

Οι εκδόσεις RED n NOIR και οι Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ παρουσιάζουν το βιβλίο «ΑΧΒΑΧΙΚΟ» του Τάσου Θεοφίλου, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε μετά την οριστική αθώωση και αποφυλάκισή του Τάσου Θεοφίλου.
Μικρές (συγκλονιστικές) ιστορίες μέσα από τη φυλακή, από τις καινούριες εκδόσεις RED n NOIR:
«Η αίσθηση όταν πέρασα την πρώτη πύλη ήταν αυτή της πιο απόκοσμης εγκατάλειψης. Μια τόσο βαθιά και αληθινή θλίψη. Η ανυπομονησία να φύγω από τα χέρια των μπάτσων έδωσε τη θέση της σ’ ένα σχεδόν σαρκοβόρο αίσθημα κατάθλιψης που κατέτρωγε τα σωθικά μου. Δεν βρήκα άλλους πρόχειρους παρά μόνο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που μου κληροδότησε η πατριαρχία και τους εξαπέλυα βουβά ως μομφές, χωρίς κόμμα και χωρίς τελεία, σ’ αυτούς και τις μανούλες τους. Ήταν ένα γκρι ίδρυμα σε έναν έρημο τόπο. Εκείνο το πρωτόφαντο συναίσθημα θα με συνοδεύει σε μικρότερη ένταση τα επόμενα χρόνια. Τόσο ψύχρα Αύγουστο μήνα»
Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι:
Χρήστος Αβραμίδης, Δημοσιογράφος – Πολιτικός Επιστήμονας
Κώστας Δεσποινιάδης, Εκδόσεις – Περιοδικό Πανοπτικόν
Πόλυς Γεωργιάδης, Εκδόσεις Red n Noir
και ο συγγραφέας.
Το Σάββατο 20/1 στις 6μ.μ.
στο Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32 – αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια)

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου