Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ STRESS

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  

Δεξιά ο Prof.Eugenio Luigi Iorio και αριστερά ο Δρ.Θεόδωρος Δαρδαβέσης 

Η Υφυπουργός Μακεδονίας-θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Δεξιά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα αριστερά η πρόεδρος Παραρτήματος Αντικαρκινικής Βορείου Ελλάδος κα.Λίτσα Πατρίκη και ο πρόεδρος Παρατηρητηρίου Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκη-Κύπρος Απόστολος Κυριτσάκης 

   ~~~~   

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 7/3/2015 υπό την Αιγίδα του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Μακεδονίας –Θράκης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης –Κύπρου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα ‘’Πρόληψη και Διατροφική Παρέμβαση στον Καρκίνο – Οξειδωτικό Stress. Την επιστημονική παρουσίαση έκανε ο Prof. Eugenio Luigi Iorio του Πανεπιστημίου της Ρώμης .Μια πολύ εμπεριστατωμένη από τον καθηγητή έρευνα με λόγο και εικόνα για την διατροφή μας και το Οξειδωτικό Stress ως επηρεασμό στην υγεία και την αντιμετώπιση αυτών στην καθημερινότητα.
 Είναι παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν την Χημεία για τις ισορροπίες φυσιολογικών διεργασιών για τον υγιή μεταβολισμό της τροφής στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς επιβαρύνσεις. Στις διατροφικές μας συνήθειες προτείνεται η Μεσογειακή Διατροφή διότι δίνει καλά αποτελέσματα στην σωστή θρέψη σε συνδυασμό την καταπολέμηση του Stress μέσω ενεργοποίησης του αντιοξειδωτικού Stress του οργανισμού με δίαιτα και μέτρια άσκηση. 
Οι βιταμίνες Α,Ε,C και άλλες πρέπει να δίδονται κατόπιν συμβουλής ιατρού.Υπάρχουν ενδεδειγμένες εξετάσεις δεικτών οξειδωτικής βλάβης και αντιοξειδωτικής ικανότητας. Την ημερίδα χαιρέτισε η Υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά η οποία και έκανε αναφορά για την γνώση μέσα από το σχολείο των μικρών παιδιών ώστε να έχουν την σωστή εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή και την άθληση ώστε να έχουμε στο μέλλον υγιείς ενήλικες με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Το βιογραφικό του καθηγητή παρουσίασε ο Δρ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης Πρόεδρος ΦΑΑΘ Υγιεινολόγος – Βιοπαθολόγος καθ.Α.Π.Θ Την Ημερίδα επίσης παρουσίασαν η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης κα. Λίτσα Πατρίκη ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης-Κύπρου Απόστολος Κυριτσάκης M.Sc.,Ph.D και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα. Για πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης-Κύπρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: 2310 233291 - 2310 230120. 

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες 
Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
 Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ - FIJET 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου