Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Sonoko Fujii πρέσβειρα πολιτισμού του Ιαπωνικού Origami στην Ελλάδα

SONOKO FUGII   ORIGAMI Artist  ORIGAMI Master
                                           (Nippon Origami Association)
ΕΡΓΑ ORIGAMI ΤΗΣ SONOKO FUGII  ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ   - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ - ΒΑΡΚΑ   (2004 Ολυμπιακοι Αγώνες Αθήνας)   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ  (Στεφάνια Ελιάς) - ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Η Sonoko Fujii  πρέσβειρα πολιτισμού του Ιαπωνικού Origami στην Ελλάδα είναι η πρώτη διδάξασα την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής στην χώρα μας  και συνεχίζει έως και σήμερα να δίνει τις γνώσεις της στους έλληνες που θέλουν να την γνωρίσουν.
Η ίδια με την άνεση να δημιουργεί πολλά σχέδια Origami έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς έλληνες μικρούς και μεγάλους να μπούν στην πνευματική διαδικασία αυτής της δημιουργίας. Από το 1991 επισκέπτεται διάφορες πόλεις της Ελλάδας και με την φροντίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα τα διδακτικά της δρώμενα γίνονται εμπειρία νέων δημιουργιών του Origami  γεφυρώνει τους δυο πολιτισμούς  Ελλάδος – Ιαπωνίας.

 ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ - ΗΛΙΑΚΟ ΑΝΑΜΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ - ΚΛΑΔΙΑ ΕΛΙΑΣ
Στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος βίωσα την παρουσίαση από την ίδια της δουλειάς της  και η εμπειρία του σεμιναρίου  εξαιρετική με πολύ ενδιαφέρον
Τον Οκτώβριο του 2014 με την ευκαιρία του εορτασμού των Ολυμπιακών αγώνων  του Τόκιο  (1964-2014) μεταξύ άλλων εκδηλώσεων η master Sonoko Fugii έκανε έκθεση Origami στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα .Τα έργα της με ιδιαίτερη πνοή και αναφορά στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων έγιναν γνωστά στο κοινό της Αθήνας και όχι μόνο.


Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ κος. MASUO  ΝΙΣΗΙBAYASHI  ΚΑΙ Η ΣΟNΟΚΟ FUGII


Η SONOKO FUGII  KAI  ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ORIGAMI 

Ένα εξαιρετικό πάντρεμα τέχνης και πολιτισμού αποτελούν οι δημιουργίες της καλλιτέχνιδας  για την προσέγγιση των δυο λαών.
Η master Sonoko Fugii ζει στο Τόκιο και έχει εργασθεί σε Ιαπωνικό Τηλεοπτικό Σταθμό στο τμήμα καλλιτεχνικού σχεδιασμού.Εως και σήμερα διδάσκει Origami με την προσωπική της κάθε φορά έμπνευση για νέες, μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες.
Μάγδα Μυστικού – Καραγιαννιώτου
Εικαστικός Συντάκτης
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ - FIGET
http://edstellados.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου