Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Πάλλα με τίτλο "Οι αρχάριες" από τις εκδόσεις "ΑΝΑΤΥΠΟ"

Μαρία ΠάλλαΤο μήνυμα να φθάσει σ' όλους σας και με όλα τα μέσα.
Το βιβλίο, όταν βγαίνει σαν φρέσκο κουλούρι απ' τον φούρνο, ονειρευόμαστε ότι οι αποδέκτες θα το γευθούν, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Και η εκτίμηση της γεύσης, ελπίδα και απαντοχή και ευσεβής πόθος μας. Επίσης, φυσικές και καλοδεχούμενες οι ευχές, το κατευώδιο, οι αντιδράσεις, οι κριτικές. Όμως επιθυμώ από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που δείξατε. Θα με ζεσταίνει, και σίγουρα θα συνοδεύσει και το βιβλίο. Σας ευχαριστώ όλους πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου